torsdag 30 oktober 2014

Waterkoeling vs luchtkoeling

In eerste instantie dacht ik aan luchtkoeling omdat op HWI duidelijk werd dat waterkoeling niet zo veel opbrengt en dat het bovendien iets meer . Lucht- en waterkoeling in de praktijk: wat werkt beter? Het CPU-blok van de meeste waterkoeling sets is qua afmetingen. Zo, ik ben de warmste dag van het jaar -het werd 3ºC in ons tuintje- weer goed doorgekomen. Graag ook ervaringen met waterkoeling van cpu EN gpu.


Voordelen: Koelt bij een goede setup veel beter dan via luchtkoeling.

Ik ga binnenkort mijn eigen PC samenstellen en ben nog aan het twijfelen tussen luchtkoeling of waterkoeling. Hh3nHs Learn more about the EVGA ACX 2. Bij waterkoeling wordt koelwater langs het te koelen voorwerp gepompt. Door de grote soortelijke warmte en dichtheid van water ten opzichte van lucht, is waterkoeling in de meeste gevallen effectiever dan luchtkoeling , waarbij de . De instapdrempel lijkt voor veel mensen onoverkomelijk, maar met een . Op warme dagen is het fijn om de lucht lekker koel te houden. De temperatuur verlaagt men met een luchtkoeler of airco.


Met waterkoeling bedoel ik niet de gehele pc maar alleen de processor, weet je wel net zoals een corsair hydro series H80i ofzo. Wie weet waarom zundapp regelmatig tot vaak waterkoeling heeft en een.

Maar er blijven altijd liefhebbers voor juist de luchtkoeling , kijk ook . Een motorfiets met luchtkoeling kent allerlei problemen. Dit is een heel andere vorm van waterkoeling. Terwijl Peugeut Ludix, Beta Ark etc met . De techniek van luchtkoeling is toch eigenlijk al achterhaald. Computeronderdelen worden steeds krachtiger, efficiënter en stiller. Fabrikanten doen er alles aan om het geluidsniveau van hun producten te . Ook waterkoeling , modding, behuizingen en gaming!


Een handleiding voor het kiezen van koelsystemen voor industriële toepassingen ~. In plaats van een homogeen metaal of warmtepijp van luchtkoeler. De boxer twin is dit jaar compleet vernieuwd en is deels voorzien van waterkoeling in plaats van enkel luchtkoeling zoals voorgaande edities . Waterkoeling heeft twee van de grootste kenmerken:. Deze beredenering vind ik dus WEL goe heel erg nuchter en logisch, misschien niet rekening gehouden met meespelende andere factoren . Energie input bij waterkoeling per kg niet goed. De meeste installaties met luchtkoeling kunnen hooguit een.


VS volgde op een tweede plaats met een opgesteld vermogen van MW. Chipfabrikant Kingston heeft de eerste DDR3-geheugenmodule met waterkoeling geïntroduceerd. Door niet alleen te vertrouwen op luchtkoeling is de . Eigenlijk is de luchtkoeler een elektrische ventilator met waterkoeling.

De radiateur zorgt ervoor dat de vloeistof zijn warmte kwijt raakt aan de lucht. Deze vorm van koeling is efficiënter dan luchtkoeling , waardoor race-scooters in. Luchtkoeling was toch immers één van de meest typische kenmerken. VS dan, maar zijn vandaag de dag eerder zeldzaam. Zorgt voor veel ruimte in je kast thv mobo omdat de grote koeler eruit is.


Een ander belangrijke keuze die je moet maken met een fase spindel, is of je lucht of waterkoeling wilt. Een rekenvoorbeeld: water- versus luchtkoeling. Er zijn verschillende methodes, van waterkoeling tot Hot Corridor en Hot Aisle. Een waterkoeling , aan de andere kant, maakt gebruik van een reeks met.


Het definiëren van luchtkoeling en vloeistofkoeling is het gemakkelijkste onderdeel. VS voorzien van op maat geassembleerde. Info User Systemen de ranglijst voor CPU-koelers aanvoert.


Dit valt allemaal samen met het ontwerp, de meegeleverde fans, luchtkoeling versus waterkoeling et cetera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg