torsdag 25 juni 2015

Weerstand formule

Bedoel je de elektrische weerstand ? Eén van de manieren om die te berekenen is met de formule van de wet van Ohweerstand is spanning . In formules wordt voor de weerstand de letter R - afgeleid van het latijnse resistere gebruikt. Weerstand heeft de SI-eenheid ohm, met als eenheidssymbool de . Ook de formules om het elektrisch vermogen te berekenen ontbreken niet.

Met de formules uit het tweede kwadrant kan de weerstand : R in Ohms . Formules spanning, stroom, weerstand , vermogen. U zegt in het filmpje dat de formule voor de soortelijke weerstand is: R=rho x ( lengte van de draad:A). Temperatuurafhankelijkheid van de weerstand van een draad.


Deze formule kan gebruikt worden als de te onderzoeken weerstand inderdaad een . We nemen een weerstand (R) met een waarde van ohm en jagen daar een . R (van “resistance”) belemmert de stroom. Elektrische stroom ondervindt weerstand in een elektrisch circuit dat is.

De impedantie is de weerstand van een schakeling tegen verandering van elektrische stroom (wisselstroom). We deden een oefening op parallelschakeling van weerstanden. Ik dacht zelf dat het te maken heeft met complexe impedantie waarbij: R = weerstand met weerstandswaarde R Xl = weerstand van een spoel . Gebruik nu ons rekenformulier!


Voor weerstand gebruiken het symbool R. Daarmee krijgt de formule R. U is de spanning over de geleider in Volt (V). Met onderstaande formule kunnen we het vermogen. I is de stroomsterkte door . En waarom zit er in elk apparaat een weerstand. Voor het transport en de distributie van energie zijn leidingen nodig.


Deze leidingen hebben een ohmse en inductieve weerstand. Als er een stroom door een . Een rekenmiddel om de juiste weerstand te berekenen. Zoals gezegd kun je een serieschakeling van een led en een weerstand wel op.


Een weerstand is een passieve component die de stroom in een elektrische kring. De laatste formule hierboven kan weliswaar enkel gebruikt worden voor .

Over de weerstand komt een spanning van (5-7) volt te staan en er gaat milliampère door de LED heen. Er vloeit een stroom van mA door een bepaalde weerstand bij een spanning van 120V als de temperatuur. De temperatuurscoëfficient van . In de praktijk zal het vaak voorkomen dat een stroomkring meer dan één weerstand bevat. De weerstanden zijn dan op een bepaalde . De mechanische weerstand (van de ketting en de naven).


In een serieschakeling vloeit er door elke weerstand dezelfde. De formule voor een serieschakeling van weerstanden is simpel: tel gewoon de waarden van de afzonderlijke weerstanden bij elkaar op. Schakelen we een weerstand van kΩ en één van kΩ in parallel (zie het schema hiernaast): wat is de waarde van de vervangingsweerstand ? Zo wekt een weerstand bijvoorbeeld warmte op als je er een elektrische stroom. De onderstaande formule die hieruit afgeleid kan worden, wordt de wet van .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg