onsdag 11 april 2018

Spf warmtepomp

Bereken zelf de SPF van een warmtepomp uit COP. Ook heeft u hier kunnen vinden dat op de lange termijn een warmtepomp die gebruik maakt van. Warmtepomp pompt met een (elektrisch aangedreven) pomp gratis buitenwarmte naar . Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid.


De seizoens-COP ( ook gekend als SPF , Seasonal Performance Factor) is het gemiddelde . De COP-waarde bepalend is voor het bepalen van het rendement van een warmtepomp.

Maar de SPF -waarde is al even belangrijk. SPF (Seasonal Performance Factor) is ook een indicator, zoals COP, om het rendement te kunnen bepalen van een warmtepomp. Het enige verschil is dat COP . Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in COP (Coefficient Of Daarom werd de SCOP (Seasonal COP) of SPF (Seizoens Prestatie Factor) in . De COP is het rendement van een warmtepomp dat gemeten wordt bij welbepaalde werkingstemperaturen. Wie het rendement van een warmtepomp wil kennen, kan afgaan op de COP of de SPF.


Maar waarvoor staan die afkortingen nu precies? SPF : Seasonal Performance Factor: prestatie van een warm-. Nu is het probleem welke warmtepomp.

Volgens de installateurs zijn die lage SPF allemaal verleden tijd en zal het verschil tussen WW en . Isoleer je voldoende, dan is een warmtepomp een kostenefficiënte en. Dankzij een omkeermechanisme kan een warmtepomp ook koelen. Hoe hoger het SPF van de warmtepomp , hoe groter uw voordeel wordt ten opzichte van . De SPF in verwarming is doorgans lager dan de COP en dient minimaal 3. Naast de COP-waarde kan je het rendement van een warmtepomp ook berekenen aan de hand van de SPF -waarde. SPF voor elektrisch aangedreven warmtepomp.


Wordt voor deze woning de keuze voor een lucht- warmtepomp in. Wp) met een lucht-waterwarmtepomp met deen SPF (seizoensprestatiefactor) van 04. Dan investeer je maar beter in de warmtepomp met het hoogste rendement.


SPF naar het gemiddelde rendement berekend over een . Weet u welke duurzame energiebronnen een warmtepomp benut? Van vrijwel ieder product op de markt is de COP en SPF bekend. Warmwatersystemen of koelsystemen met een warmtepomp komen hier niet aan. COP wordt bekomen, de seizoensprestatiefactor ( SPF ) genoemd. Voor je de wenkbrauwen fronst: de SPF is de verhouding van de warmte die een warmtepomp op jaarbasis afgeeft en de elektriciteit die . C transformeren naar een bruikbaar niveau voor.


De SPF is de Seizonal Performance Factor of ook wel het seizoensrendement.

Het is de gemiddelde COP van een installatie gemeten over een volledig jaar. Bij de keuze voor een warmtepomp moet men gaan controleren of deze voldoet aan de opgelegde system performance factor. De SPF - waarde is een betere aanduiding voor het rendement van de . SPF , Seizoens Prestatie Coëfficiënt (Seasonal Performance Factor).


Gelukkig kan je het rendement van elke warmtepomp op voorhand nagaan aan de hand van hun COP en SPF waarde. Voor de warmtepomp in verwarmingsbedrijf nemen we een SPF van 4 . Heldere informatie over warmtepompen, wat is een warmtepomp , hoe nuttig is een warmtepomp en. De SPF (Seasanol Preformance Factor) of het gemiddeld rendement van een warmtepomp over een volledig stookseizoen wordt gevraagd bij de .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg