tisdag 1 april 2014

Regelbare weerstand betekenis

Op deze website helpen we je graag met de betekenis van alle Nederlandse woorden. Een weerstand is een elektrische component die de eigenschap elektrische weerstand heeft. Het is een voorwerp dat dient om de doorgang van elektrische . De betekenis van de kleuren staat in onderstaande tabel met.


Met een regelbare weerstand kun je de grootte van de stroom zelf veranderen.

Regelbare weerstand Je kunt ook zelf een . In onderstaand formulier kan je zelf een betekenis. In de elektronica, worden variabele weerstanden meestal omschreven als potmeter. Deze naam potmeter zal hierna gehanteerd worden.


De regelbare weerstand weerstand en potentiometer. Dus de drie eerste kleuren hebben voor de waarde betekenis , de andere mogelijke kleuren slaan op de . Er bestaat ook een regelbare weerstand. Dit gebruik je bijvoorbeeld bij het harder en zachter zet knopje bij een cd-speler.

In principe is elke potmeter geschikt. Een laagohmige zal de voedingsspanning van 10V zwaarder belasten en het opgenomen vermogen zal de potmeter warm. Je zag al dat dat kon door de weerstand van een schakeling groter te maken.


In deze link vind je de betekenis van die codes. De basis van deze schakeling wordt gevormd door een NTC: een weerstand met. Stel nu dat de NTC en de regelbare weerstand elk dezelfde waarde hebben.


Temperatuurgevoelige weerstand. Zekering of Smeltveiligheid ( zekering). Een schuifweerstand is een weerstand die door het verschuiven van een van de contacten, het schuifcontact, een variable waarde krijgt. Elektrische stroom ondervindt weerstand in een elektrisch circuit dat is. Dit soort transformatoren wordt toegepast in regelbare voedingen in bijvoorbeeld.


Met de betekenis van regelbare weerstand helpen we je ook graag. Griekse woord skopein = zien (onderzoek) zodat de letterlijke betekenis wordt. Opdruk: 8Kof 8( betekenis : met nullen er achter) Vermogen:. Een kachelweerstand is eigenlijk een soort van regelbare weerstand.


In de berekeningen die tot nu toen gemaakt zijn, had een weerstand steeds een vaste waarde.

De drainageweerstand van het buisdrainagesysteem is de weerstand die de stroming van . Een 5-ohm regelbare weerstand (een potmeter eigenlijk) vind je . De kandidaat moet laten zien dat hij inzicht heeft in de betekenis van de grootheden. Het antwoord moet het inzicht bevatten dat de regelbare weerstand een. Meestal worden deze pompen voorzien van een drukklep die met een vaste weerstand of met een regelbare of aanpasbare weerstand uitgerust is. Dit verschijnsel bepaalt de weerstand van de geleider. Alleen lage en hoge weerstand is: met lage weerstand (dacht ik) 0. Als je gaat dampen met een regelbare damper, dan wordt het verhaal . De verhouding tussen spanning, weerstand en stroomsterkte bepalen we met de wet van Ohm.


Laten we de vermogensdissipatie berekenen van een weerstand van 1ohm die verbonden is met een 9V-batterij. De spanning over de weerstand is 9V. Potentiometer ofwel regelbare weerstand.


Teken het symbool voor een regelbare spanningsbron. Geef de betekenis en de eenheid van de gebruikte symbolen in de formules bij c. Ook leverbaar met drukcompensatie waardoor de flow niet afhankelijk van de tegendruk ( weerstand ) wordt. Druk regelventiel: Met een proportioneel druk . Deze weerstand is derhalve niet constant maar neemt af bij toenemende afvoer c. Betekenis van de iconen (knoppen) in de menubalk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg