fredag 31 augusti 2018

Bin och getingar

Den lurviga humlan är lättare att känna igen. Men kan du känna igen en humla bara på ljudet? Bin och getingar – det här skiljer dem åt.


Det är inte så svårt att skilja på bin och getingar. Bin bor i kupor och håligheter. Honungsbin från Cypern kan oskadliggöra getingar genom att kväva dem.

Det är dock sällan som bin använder gadden för att försvara sig mot inkräktare. Bin , getingar och blomflugor blandas ofta ihop och många tror att alla grupper kan eller är benägna att stickas så fort de kommer nära. Det är viktigt att vara rädd om bin och getingar. De är avgörande betydelse för oss människor, naturen och den biologiska mångfalden. Mar Skillnaden på bin och getingar gäller inte bara utseende.


Bin samlar pollen från raps och andra blommor, de tycker väldigt mycket om vitklöver. Bin Det surrade oroväckande mycket ovanför mitt huvud igår. Här kan du läsa om solitära och sociala, samhällsbyggande insekter.


Du får även veta hur ett getingsamhälle är uppbyggt.

Det här getingboet är stort som en basketboll ungefär. Under sommarhalvåret fylls våra trädgårdar av många olika flygande djur. Insektsnätet sätts vid takfoten och andra ställen där det finns direkt ingång till undertaket . Getingar kan svida du mer än en gång , . Bin har en lång tunga som gör att de kan suga nektar från blommor. Har man problem med getingar eller bin kan man använda insektsnät.


May I Sverige har vi över 2arter solitära bin , dvs de lever ensamma. Vuxna djur dricker främst nektar. Eva Funck har flyttat ut till landet över sommaren och bor i en stuga vid havet.


Efter lite diskussion kommer vi fram till att det är getingar de har hemma hos sig. Vi har svaret i den här snabba videon! Men det finns ett enkelt och billigt knep att slippa dem. Det enda du behöver är en brun papperspåse! I Sverige finns ett åttiotal vilda arter av bin och humlor, men många av dem har.


För inte allt för länge sedan såg jag alltid massor av bin , getingar etc. Apr Även om getingen, precis som våra egna getingar , kan orsaka dödliga allergiska. En enda geting kan döda och äta bin på en dag. Det är lätt att blanda ihop bin med getingar eller vissa blomflugor som också är gul-svarta.


Humlor, bin och getingar har alla en gadd.

En geting sprutar in gift när. Sep Den roll som getingar och andra steklar spelar i naturen uppskattas inte på samma sätt som den roll bin spelar, enligt brittiska forskare. Aug I början av juli var det fortfarande låg aktivitet för getingar i Gävleborg,. Fullvuxna getingar äter främst nektar precis som bin och humlor och . Fraktfritt över 1kr Alltid bra priser och snabb . Omkring en av hundra personer är allergisk mot getingar eller bin.


Allvarliga reaktioner på bi- och getingstick är vanligare hos vuxna än hos barn. Bin har fleråriga samhällen och bygger gärna sina bon i hålrum i väggar och tak, vilket inte skadar huset. Mestadels är inte bin aggressiva som getingar men de . Jun Många tror att getingarna redan är här, men enligt Håkan Rystrand förväxlar många bin med getingar. Det kan dyka upp ett hundratal bin på . Jul Var tionde svensk bär på antikroppar som kan ge allergi mot bin eller getingar.


Men faktum är att möjligheten att vaccinera sig har funnits länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg