torsdag 3 december 2015

Silverlera bränna

Vi har tillsammans med fabriken tagit fram en brännare som fungerar bra för silverlera. Silverlera (PMC3) går att bränna med brännare och i ugn. Med brännare ska föremålet vara så varmt att det är rött i 2-6min beroende på tjocklek och storlek.


Denna ugn har tunnare material och bränner på kortare tider. Hos PMC Sverige hittar du stort soriment av silverlera för smycketillverkning. När du skall bränna ihop redan brända silverdetaljer eller fästa en torkad .

Löv av silverlera - som du kan bränna utan ugn. Att jobba med silverlera är väldigt roligt och inte alls svårt. Skulle man inte kunna bränna det själv nu när det är sommar,om man packar in silverleran i tex folie och lägga ner det i en glödbädd i sin . När man sen torkar och bränner silverleran så . Fungerar silverleran som vanlig lera att man kan blöta upp den med vatten när den torkat eller . Lägg ekollonet i silver på en lödplatta med rätsidan nedåt och bränn. En kurs i silverlera ger dig oändliga möjligheter till att skapa vackra smycken i silver.


Tack alla ni som som handlat silverlera och tillbehör under de år som jag har sålt dessa produkter.

Bränn tillsammans med silverlera eller limma på knappar. Du lär dig att bränna silverlera med en gasbrännare och en bränning i mikrovågsugn med. Du får ett roligt tillfälle att prova på hur man skapar med PMC silverlera. På grundkursen gör vi smycken och använder olika former av silverlera. Du får också fatta in en sten och sedan bränna ditt eget smycke med gasbrännare.


Vi är positiva till det ökade intresset men samtidigt lite oroliga för att silverlera ska bli en sorts leksak folk köper hem för att bränna lite på. Under bränning hittar man redskap och tillbehör för att bränna silverlera i smyckesugn. Du gör ett hängsmycke som blir färdigt att ta med hem. En brännare behöver man när man ska löda silver eller bränna silverleran. Den släta silverringen hittade jag i . Efter kursen kan du skapa smycken och själv bränna dem hemma utan ugn.


Ska man bara bränna traditionell keramik så krävs det inte en särskilt avancerad. Att lära sig att arbeta i silver med silverlera (999FS), i brons med bronslera, i stål. Man kan aldrig bränna silverlera i vanlig spisugn.


Kan man göra det i en vanlig ugn eller nån som vet nåt ställe i . Efter det här ska jag göra ett nytt försök med att bränna brons. Runt ett sugrör virar jag lite silverlera som ska bli öglan på smycket… Och så är .

När jag startade för snart år sedan hade jag bara en vanlig. Bränner Art Clay silver lera och glas direkt i mikrovågsugnen. HotPot består av en biolöslig och hälsovänlig fiber. Utförlig svensk instruktion medföljer.


Du provar på olika former av silverleran , fattar in en sten och gör din första ring. Köpte mig en ugn att bränna allt i och sen var jag igång. När färgen torkat i timmar bränner man den i en vanlig ugn på 1°C i en. Följ etiketterna från nedmonteringen av gammal ugn.


Härdad Sculpey kan man sedan slipa och borra. Forma detaljer och bränn i vanlig ugn vid 1grader. Bild på vanlig blålera som har smält och kokat i en . När det är helt torrt efter en dag eller två kan man bränna det i sin ugn. Det går inte att bränna sig eftersom zonen inte själv blir varm.


Det fanns ett inlägg här förut om hur man kunde behandla leran för att den skulle bli litet mera hållbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg