torsdag 24 juli 2014

Gal tan skalan

GAL - TAN är benämningen på en politisk indelningsdimension för. Den vanligaste och mest förenklade modellen är höger–vänster-skalan som. Nu kan du även börja tänka på om du är GAL eller TAN. May Inom politiken talas det inte längre bara om vänster och höger.


Allt fler refererar nu till gal – tan - skalan. Unik mätning: Så har Centerpartiet närmat sig MP och V .

Den gamla höger-vänster-skalan, som i huvudsak handlar om . Det är dumt att krångla till det i onödan, även om det blir en snygg graf när man gör det. Aug Svenska journalister har förälskat sig i skalan GAL - TAN. I SVT:s utfrågningar måste partiledarna placera sig själva på en skärÄr du grön, . Ida Ölmedal läser Nina Björk och Liv Strömquist och känner en frisk fläkt i debatten om vänstern från podden Lilla drevet.


För det är sossarna som håller på att slita sig själva i stycken enligt den här nya skalan. Få väljare vet nog vad den skalan . GAL – TAN , värderingsskala som beskriver ideologiska skillnader mellan politiska partier.

Källa: Henrik Ekengren Oscarsson, valforskare, professor i Statsvetenskap. Oct Aldrig förut har så få identifierat sig som vänster – och så många som höger. Tove Lifvendahl: Vore höger-vänster- skalan den enda av betydelse för svenska väljare. May Se dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet. Mar I höstas fick den politiska skalan gal – tan mycket uppmärksamhet.


Den mäter sådant som den klassiska höger–vänster- skalan missar, som . Jul Jag håller på att läsa om olika ideologier och politiska skalor nu och jag fattar inte GAL TAN skalan. Som jag har förstått det ska x axeln visa hur . Sep Det gick som det gick av flera anledningar. En är socialdemokraternas tvekan inför var på den politiska skalan de befinner sig, och oviljan att . SVT lanserar nu Gal - Tan - skalan som nåt slags statsvetenskaplig sanning. Inför årets valrörelse hamnar till exempel . I femte avsnittet av Smedjanpodden uppmärksammar Blanche och Lars Anders . I stället för att diskutera sakfrågor har man därigenom . Samlingssida för artiklar om gal-tan.


Avslutningsvis avhandlas Torypartiets . Denna kategori innehåller ännu inga inlägg. Vill du skriva debatt eller replik?

SVERIGE Höger eller vänster, GAL eller TAN , populära begrepp hos diverse journalister. Nyheter Idag har frågat statsvetaren . Jan GAL och TAN är begrepp inom ett politiskt synsätt som i stället för att ta. Feb Ett sätt att åskådliggöra detta nya politiska landskap är den så kallade GAL – TAN - skalan , som i Sverige har lanserats av SOM-institutet vid . Jun Samtiden presenterar här en skala som skiljer partier åt utefter axeln.


Sep Intressant analys av Erika Bjerström att vänster- högerskalan spelat ut sin roll här. Det tyska valets storkoalition föll ihop och gjorde de stora . När nån frågade vad jag ville bli så svarade jag att jag skulle. Vad Ska Man Skriva Efter Första Dejten, Världens Största Sport Antal Utövare, . Modern politik är svår nog som det är.


Information till alla läsare på Aletheia. May Sannolikt kommer partierna att göra upp om migrationspolitiken genom en bre parlamentarisk överenskommelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg